Ondernemingsrecht
Als ondernemer krijgt u te maken met het ondernemingsrecht. Dat begint al bij het opstarten van uw bedrijf, maar blijft ook relevant als de juridische structuur van uw bedrijf bepaald is. Wij helpen bedrijven in de Euregio met al hun vraagstukken over het rechtspersonenrecht.
Meer wetenHandelsrecht
In de praktijk komt u regelmatig in aanraking met het handelsrecht. Iedere ondernemer sluit of beëindigt bijvoorbeeld contracten. Vaak gaat dat in goed vertrouwen, maar helaas komt het ook voor dat er door miscommunicatie conflicten ontstaan. Wij staan bedrijven daarom graag bij met advies over de dagelijkse bedrijfsvoering.
Meer wetenBestuursrecht
Het bestuursrecht kent u misschien ook wel als het administratief recht. Dit recht omvat de besluiten van de overheid. Denk dan aan instanties zoals gemeenten, de Belastingdienst of het UWV. Zij kunnen bijvoorbeeld een subsidie stopzetten, bouwvergunning afkeuren of grond onteigenen. Bent u het niet eens met zo’n beslissing? Dan kunnen wij u helpen bij het aantekenen van bezwaar.
Meer wetenArbeidsrecht
Voor zowel een werkgever als werknemer is het belangrijk om contractuele afspraken goed vast te leggen. Zeker in tijden waarin de arbeidsmarkt grillig is, doen beide partijen er goed aan om juridisch advies over het arbeidsrecht in te winnen. Heeft u plannen om een ander bedrijf over te nemen of om te fuseren? Dan zijn ook daar de nodige belangen mee gemoeid.
Meer wetenVastgoedrecht
Ontwikkelt, bezit of verhuurt u onroerend goed? Dan kunnen wij u helpen bij diverse zaken die vallen onder het vastgoedrecht. Van bouw tot verkoop en van vergunningen tot beheer. Onze advocaten zijn op de hoogte van continu veranderende wet- en regelgeving in dit vakgebied. Zeker bij aanbestedingen is dat een belangrijk aandachtspunt. U wilt natuurlijk wel dat uw plan juridisch waterdicht is.
Meer wetenPersonen- en familierecht
Als u besluit te scheiden, is dat een keuze die gepaard gaat met veel emoties. Kan een van beiden het huis aanhouden, hoe wordt de inboedel gesplitst? Als er kinderen in het spel zijn, is het zaak om het voor hen zo goed mogelijk te regelen. Wij kunnen u ondersteunen met advies over het personen- en familierecht. Denk aan aspecten zoals een omgangsregeling, boedelverdeling of alimentatie.
Meer wetenInsolventierecht
Faillissementen zijn aan de orde van de dag. Het kan zijn dat een van uw klanten failliet gaat of een relatie in de schuldsanering zit. Natuurlijk kan het ook gebeuren dat u zelf in de financiële problemen raakt of dat uw eigen onderneming failliet wordt verklaard. Wij staan u dan bij met advies over het insolventierecht zodat de gevolgen van een (dreigend) faillissement beperkt blijven.
Meer wetenIntellectuele eigendom
Bent u uitvinder of creëert u werk zoals logo’s, software, boeken of muziek? Dan krijgt u te maken met het intellectuele eigendom. Om ervoor te zorgen dat het recht van een ontwerp bij u blijft, kunt u uw ontwerp beschermen. Zo voorkomt u dat derden met uw idee aan de haal gaan en u bijvoorbeeld inkomsten misloopt. Wij helpen u graag met de stappen die komen kijken bij het vastleggen van het intellectuele eigendom.
Meer wetenProces- en bewijsrecht
Proces- en bewijsrecht zijn, voor de advocaat, een immens belangrijk vakgebied. In dit recht zijn immers de regels bepaald waarbinnen het juridische ‘schaakspel’ zich afspeelt.
Meer wetenFiscaal recht
Regels over de heffing en invordering van belastingen vallen onder het fiscaal recht, ook wel het belastingrecht genoemd. Iedereen krijgt hiermee te maken en vaak op diverse manieren: zakelijk en privé. In veel gevallen verloopt dit probleemloos. De keren dat het anders uitpakt dan verwacht, helpen wij u met deze complexe, voortdurende veranderende regelgeving.
Meer wetenArbeidsrecht
In 2015 is met de inwerkingtreding van de bulk van de Wet werk en zekerheid (Wwz) het ontslagrecht grondig gewijzigd. Het nieuwe kabinet heeft inmiddels, onder leiding van minister Koolmees van SZW, een wetsvoorstel ontworpen; de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab). We keren daarmee deels terug naar de situatie van vóór de inwerkingtreding van de Wwz. Met de Wwz werd de regel ingevoerd dat de arbeidsovereenkomst door de werkgever alleen opgezegd mag worden wegens een redelijke grond. De werkgever mag bij een verzoek tot ontbinding door de kantonrechter wel meerdere gronden aanvoeren, maar ten minste één van die gronden moet door het ontslagdossier gedragen kunnen worden. Als de gronden niet volledig onderbouwd kunnen worden dan mogen die (gedeeltelijke) redelijke gronden niet bij elkaar genomen (gecumuleerd) worden door de kantonrechter om zo een ontbinding te rechtvaardigen. Dat mocht onder het oude recht wél, en dat mag ook weer als het wetsvoorstel wordt aangenomen.
Bestuursrecht
In februari 2018 verscheen een in opdracht van de provincie Limburg uitgevoerd hotelmarktonderzoek. Daaruit blijkt dat de marktruimte voor nieuwe hotelkamers in Limburg zeer beperkt is en de plannen om nieuwe hotels te realiseren de marktruimte overschrijden. De provincie zegt bij monde van verantwoordelijk deputé Teunissen dit onderzoek te zullen gebruiken als basis voor de beoordeling van nieuwe initiatieven.
Ondernemingsrecht
Ondanks het feit dat een VOF geen eigen vermogen heeft, kan zij toch failliet worden verklaard. Dit heeft te maken met het afgescheiden vermogen dat ten behoeve van de vennoten is gevormd. Voor de faillietverklaring van de VOF is onder andere vereist dat summierlijk is gebleken van het bestaan van feiten en omstandigheden die aantonen dat zij in de toestand verkeert dat zij heeft opgehouden te betalen.
Ondernemingsrecht
Indien een rechtspersoon geen baten meer heeft, bestaat de mogelijkheid om deze te ontbinden. Dit proces wordt ook wel turboliquidatie genoemd. Voor ontbinding is een besluit van de algemene vergadering van aandeelhouders nodig. Vervolgens dient dat besluit in de registers van de Kamer van Koophandel te worden ingeschreven.
Kerckhoffs Advocaten bestaat sinds 1950. In de loop der jaren zijn we gegroeid, maar de menselijke maat is steeds belangrijk voor ons gebleven. Enerzijds omdat het vanuit juridisch oogpunt zinnig is: om de voor u passende oplossing te vinden, moeten wij u en uw onderneming goed kennen. Maar anderzijds willen we nooit vergeten dat we te maken hebben met mensen: bij Kerckhoffs Advocaten krijgt u persoonlijke aandacht.