Maastricht | 043 - 321 59 29
29-09-2017

Perikelen voor de verhuurder – opzegging

Vastgoedrecht

Uit de praktijk blijkt dat door verhuurders gedane huuropzeggingen vaak niet voldoen aan de wettelijke eisen. De gevolgen daarvan kunnen aanzienlijk zijn. In het ergste geval is de opzegging zelfs nietig. Het is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat de opzegging juridisch is ‘dichtgetimmerd’.

Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk verschillende huurregimes die eigen opzeggronden en wettelijke eisen kennen. Het is derhalve ondoenlijk om in een paar woorden te verduidelijken aan welke eisen een opzegging moet voldoen. De verhuurder doet er derhalve verstandig aan om minutieus te onderzoeken welk huurregime van toepassing is en welke eisen dit meebrengt voor de opzegging. Een opzegging zonder een dergelijk onderzoek zal vaak nietig zijn. Als de belangen groot zijn, is het niet onderstandig een jurist hierover te raadplegen.

Gerelateerde items

Vastgoedrecht

Gouden tip voor aannemers
Gouden tip voor aannemers

Veel geschillen binnen het bouwrecht zien op meerwerk. Eén van deze discussiepunten ziet op de vraag of meerwerk voor vergoeding in aanmerking komt. Om ervoor te zorgen dat u een dergelijke discussie voorkomt, dient u te voldoen aan de waarschuwingsplicht van artikel 7:755 BW.

Uw specialist
mr. Kris Roufs
mr. Kris Roufs
  • Proces- en bewijsrecht
  • Insolventierecht
  • Vastgoedrecht
Bekijk volledig profiel