Maastricht | 043 - 321 59 29

mr. Philippe Kerckhoffs

Philippe is sinds september 2017 werkzaam bij Kerckhoffs Advocaten. Hij rondde in oktober zijn master privaatrecht (cum laude) af aan de Universiteit van Maastricht. Ter verbreding van zijn horizon en het opdoen van ervaring, heeft hij afgelopen jaar bij verschillende grote advocatenkantoren in de Randstad gewerkt. Afgelopen zomer heeft hij bewust gekozen om aan de slag te gaan bij een kantoor dat zich voornamelijk focust op ondernemingen. β€˜β€™De menselijke maat die ik al van jongs af aan bespeurde in de praktijk van Kerckhoffs Advocaten, gecombineerd met de interessante ondernemingen die in deze praktijk worden bijgestaan, hebben mij doen besluiten onderdeel te worden van een team gedreven en bevlogen advocaten dat iedere dag met veel passie u als cliënt bijstaat. Met volle overtuiging en ambitie ga ik samen met de hier reeds werkzame advocaten het avontuur aan om de kwaliteit van dit kantoor en de praktijk respectievelijk gestand te blijven doen en verder uit te bouwen.’’ Philippe zal zich gaan focussen op het ondernemings- en insolventierecht.

Gerelateerde items

Ondernemingsrecht

De positie van een vennoot in een failliete vennootschap onder firma
De positie van een vennoot in een failliete vennootschap onder firma

Ondanks het feit dat een VOF geen eigen vermogen heeft, kan zij toch failliet worden verklaard. Dit heeft te maken met het afgescheiden vermogen dat ten behoeve van de vennoten is gevormd. Voor de faillietverklaring van de VOF is onder andere vereist dat summierlijk is gebleken van het bestaan van feiten en omstandigheden die aantonen dat zij in de toestand verkeert dat zij heeft opgehouden te betalen.

Ondernemingsrecht

Turboliquidatie
Turboliquidatie

Indien een rechtspersoon geen baten meer heeft, bestaat de mogelijkheid om deze te ontbinden. Dit proces wordt ook wel turboliquidatie genoemd. Voor ontbinding is een besluit van de algemene vergadering van aandeelhouders nodig. Vervolgens dient dat besluit in de registers van de Kamer van Koophandel te worden ingeschreven.

Ondernemingsrecht

Aansprakelijkheid vennoten in een VOF
Aansprakelijkheid vennoten in een VOF

Als vennoot van een vennootschap onder firma (VOF) bent u persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van die VOF. Bent u ervan op de hoogte dat in het geval u als vennoot toetreedt tot een VOF, u eveneens aansprakelijk bent voor schulden die reeds voor dat moment zijn ontstaan?

  • Ondernemingsrecht
  • Insolventierecht
  • Handelsrecht