Maastricht | 043 - 321 59 29

Incasso

Op enig moment krijgt vrijwel elke ondernemer ermee te maken: debiteuren die niet betalen. Heel vervelend en tijdrovend bovendien. Wat je wilt is een snelle en efficiënte oplossing. Een die niet ook nog eens veel geld gaat kosten. Een incassobureau inschakelen dan maar? Steeds meer bedrijven kiezen voor een slimmere oplossing.

Want ook bij incassobureaus geldt: voor niets gaat de zon op. Bovendien hebben dergelijke bureaus beperkte mogelijkheden als het gaat om druk uit te oefenen op een onwillige debiteur. Kerckhoffs Advocaten heeft een slimmere manier bedacht en steeds meer bedrijven kiezen daarvoor: de two-step approach.

Zoals de term aangeeft, verloopt het incasseren van een vordering bij deze aanpak in maximaal twee fases.

 

Fase één.

Kerckhoffs Advocaten stuurt per aangetekende post een ingebrekestelling aan de debiteur. Een brief van een advocatenkantoor wordt niet zomaar terzijde gelegd. Zo nodig benaderen wij de debiteur ook nog telefonisch. Betaalt de debiteur, dan ontvangt u binnen twee dagen het volledige verschuldigde bedrag plus rente. Fase één kost u niets.

 

Fase twee.

Betaalt de debiteur niet, dan treedt fase twee in werking. In deze fase wordt overgegaan tot het treffen van rechtsmaatregelen. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat de debiteur een faillissementsaanvraag in het vooruitzicht wordt gesteld: dat is het middel om debiteuren snel en doortastend tot betaling te bewegen. Ook andere tot ons arsenaal behorende rechtsmaatregelen kunnen indien nodig ingezet worden. Voor de werkzaamheden in fase twee zal een vooraf afgesproken tarief gelden.

 

Snel, en efficiënt.

Het enige dat u hoeft te doen is: een kopie van de te innen factuur naar Kerckhoffs Advocaten mailen met het woord ‘incasso’ erop. Wij zullen dan dezelfde dag per aangetekende post een ingebrekestelling naar de debiteur sturen en zo fase een in werking stellen. Mochten er onduidelijkheden zijn, dan zullen wij u benaderen.

 

Geïnteresseerd?

Wilt u ook gebruikmaken van de two-step approach van Kerckhoffs Advocaten of wilt u simpelweg wat extra vrijblijvende informatie? Bel of mail ons dan:

Maastricht:    043 - 321 59 29 / maastricht@kerckhoffsadvocaten.nl

Heerlen:       045 - 571 39 33 / heerlen@kerckhoffsadvocaten.nl

Gerelateerde items

Incasso

Buitengerechtelijke kosten, hoe zit dat nou?
Buitengerechtelijke kosten, hoe zit dat nou?

Op aanmaningen en ingebrekestellingen verschijnen ze vaak; de buitengerechtelijke (incasso)kosten . Dit zijn de kosten die een schuldeiser moet maken om een schuldenaar tot betaling te manen. Hoewel deze kosten vaak in rekening worden gebracht, zijn deze niet altijd daadwerkelijk verschuldigd. Ook worden deze kosten vaak ‘fout’ in rekening gebracht. Hieronder een kort overzicht.

Incasso

Hoezo gelijkheidsbeginsel?
Hoezo gelijkheidsbeginsel?

Hoe kan het toch dat als een Nederlandse ondernemer in bijvoorbeeld het kader van een buitengerechtelijke sanering van zijn onderneming bij de Belastingdienst telkens stuit op de mededeling dat aan saneringen niet meegewerkt kan worden, omdat dat in strijd is met het gelijkheidsbeginsel?

Incasso

Draait de Belastingdienst door?
Draait de Belastingdienst door?

Ik ben geneigd deze vraag positief te beantwoorden nu de Belastingdienst niet schroomt de door derden in het buitenland gestolen informatie te gebruiken om forse naheffingsaanslagen op te leggen zonder dat een noemenswaardige controle heeft plaatsgevonden.

Probleemgebieden
Uw specialist
mr. Valérie Kerckhoffs
mr. Valérie Kerckhoffs
  • Personen- en familierecht
  • Incasso
Bekijk volledig profiel